Pizza este una din cele mai populare preparate din ultimii 20 de ani. Sunt milioane de pizza consumate in fiecare zi. In cazul in care traiati cu impresia ca pizza a fost inventata de italieni, ar trebui sa stiti ca de fapt originile sale merg departe pana in perioada Antica. Babilonienii, egiptenii sau alte culturi antice din Estul Mijlociu mancau paine facuta din aluat necrescut cu ierburi.

 

In prezent stim cu totii ce este pizza. Fiind asezonata cu tot felul de fructe de mare, masline si mai multe tipuri de branza, preparatul devine tot mai cunoscut. Noi va prezentam cateva tipuri de pizza pe care este recomandat sa le incercati. Nu trebuie sa ajungeti in italia pentru ele. 

Pizza dreptunghiulara. O asemenea pizza in mod sigur ati vazut in filmele americane dar si in Roma. Aceasta este o versune gigant pentru pofticiosi si este neobisnuita deoarece legumele sunt initial trase in tigaie. De asemenea puteti sa alegeti exact ce combinatii sa faceti.

Pizza la gratar. Poate ca pare putin neobisnuit insa in unele regiuni asa se face pizza, pe gratar. Ceea ce face ca aceasta pizza sa ie speciala este aroma de fum si faptul ca depinde mult de lemnul utilizat in foc. Pizza pe gratar are o cursta crocanta. Bucatarii utilizeaza gratare traditionale pentru ca gratarul sa nu alunece in jar.

Pizza napoletana. Aceasta este un tip traditional de pizza. Este facuta cu branza proaspata, mozarella si parmezan, cu frunze de busuioc si cu sos de rosii. Ceea ce este de fapt diferit la tipul acesta de pizza e felul in care se pune branza, in bucati prin comparatie cu America, unde branza se marunteste. Italienii spun ca bucatile mai mari de branza asezate pe pizza dau un gust special preparatului. In cazul in care puteti ajunge la Roma este necesar sa incercati si aceasta delicatesa.