De multe ori, informalitatea petrecerii de botez face ca meniul sa fie mult mai relaxat, mai variat decat la nunti si servit sub o forma lipsita de incorsetare precum bufetul suedez. Atunci cand optati pentru varianta aceasta neprotocolara va recomandam sa va asigurati ca zona in care va fi amplasata mancarea este suficient de larga pentru a evita formarea cozilor neplacute, dar si ca respectivul restaurant va avea capacitatea de a suplimenta aceste feluri de mancare daca au succes si daca se epuizeaza rapid. 

Daca va alegeti o varianta cu sitting, este recomandat sa va convingeti ca personalul este in numar suficient pentru a putea face fata tuturor solicitarilor invitatilor. 

Cum botezul este o petrecere unde protagonistul este un bebelus, copiii sunt mai mult decat bineveniti la petrecere si trebuie sa le acordati o atentie speciala. Alegeti un local primitor pentru copii, unde exista o zona unde se pot aseza cei mici si care sa aiba scaune si mese speciale pentru ei si agajati foarte atenti la nevoile lor. Puteti sa faceti si un candy bar sa sa inchiriati animatori. Daca punerea in practica a acestor idei micsoreaza spatiul existent in restaurant, ar fi mai bine sa va orientati pentru a gasi spatiul ideal. 

Chiar daca petrecerea este a bebelusului si doriti ca acesta sa apara in pozele de la eveniment, el are nevoie de somn. Daca vreti ca bebe sa doarma bine, in liniste, si sa ii oferiti pauze in timpul petrecerii, puteti alege un restaurant care sa aiba o camera separata special pentru situatii de felul acesta. 

Gasiti un restaurant care sa va poata pune la dispozitie o camera speciala pentru bebe. Restaurantul ar trebui sa se gandeasca atat la copil cat si la invitati si sa ofere aranjamente pentru mese si scaune, cartonase cu nume, meniuri, pentru a va calcula bugetul eliminand toate aceste probleme. 

Puteti sa fiti creativi si sa orgnizati si o petrecere tematica. Fiind amuzante si reconfortante nu doar pentru copii ci si pentru adulti, astfel de petreceri au un avantaj in plus, iar cu o astfel de petrecere va faceti incalzirea pentru petrecerile aniversare care va vor determina sa spuneti ca de fapt botezul a fost foarte simplu.