Pentru persoanele care au citit cartea Un an in Provence, faptul ca in Franta se mananca mult nu este un secret. Ziua incepe usor si mesele de pranz sunt adevarate ospete. In cazul in care doriti sa va inspirati din stilul de bon vivant al francezilor sunt si cateva reguli pe care ar trebui sa le respectati. 

Pranz bogat si cine mici

Pentru a avea o silueta frantuzeasca va trebui sa va schimbati modul e alimentatie. In loc sa mancati cat mai putin la pranz si cat mai mult la cina, va recomandam sa incercati sa inversati portiile si sa va bucurati de mancarurile preferate la mijlocul zilei. 

Gatiti... fara sa gatiti

Francezii au mai multe produse de calitate si pot sa isi creeze un meniu complet doar alaturandu-le. Puteti incerca sa faceti asta in special pentru masa de pranz de la birou: mancati supe reci, branzeturi, creme pentru toast, salate, ec.

Acordati-va timp pentru masa

Cea mai mare diferenta dintre francezi si alte popoare atunci cand vine vorba despre masa de pranz este timpul. Pentru francezi nu exista optiunea de a manca la birou sau in drum spre serviciu. Pentru ei, pranzul trebuie sa fie un moment de rasfat si relaxare. In plus aceasta este si o pauza binemeritata care va creste productivitatea si prin urmare o puteti incerca. 

Pregatiti ceva sanatos la pachet

Pentru multe persoane sfatul de mai sus nu se poate aplica. Lipsa de timp ne urmareste zi de zi, dar asta nu inseamna ca nu puteti manca in stil frantuzesc. Puteti miza pe simplitate: savurati o bagheta cu branza si rosii pe care puteti sa o preparati acasa si o puteti aduce la birou. 

Invatati sa faceti salate

Indiferent din ce ingrediente preparati salatele, francezi au facut o reala obsesie pentru vinegrata si au creat mai multe variatii pentru reteta de baza. Noi va recomandam reteta autentica al carei gust va va surprinde prin simplitate si intensitate.