Feriti-va de supraincarcarea topping-ului

Toate ingredientele de pizza ar trebui sa functioneze bine impreuna, fara sa le copleseasca pe celelalte. Incepatorii vor arunca adesea tot ceea ce iubesc pe o pizza si vor crea o mizerie gigantica si contradictorie. Nu faceti dezastru pe pizza . Concentrati-va pe cateva arome solide si adaugati jumatate din ceea ce credeti ca ar trebui sa aveti in partea superioara a crustei. Amintiti-va: Mai putin este mai mult. Maestrii bucatari de pizza recomanda aproximativ patru sau cinci toppinguri pe pizza, inclusiv sosul si branza. 

 

Livrari pizza Sector 2 - sfaturi utile

Puneti toppingul in straturi 

Incearca sa nu iti strang toate toppingurile. Nu vrei o placinta de pizza inalta, care arata ca o salata uriasa tostada.

 Cunoasterea branzeturilor este foarte importanta

O greseala comuna incepatorilor este ca de multe ori cumpara doar mozzarella, gandindu-se ca este singura alegere. Nu. Pizza poate si ar trebui sa prezinte o varietate de tipuri diferite de branzeturi, de la feta friabila la cheddar bogat. 

Asigurati-va ca utilizati branzeturi de inalta calitate, chiar si de casa, pentru a reduce la minimum orice grasime, care va distruge pizza. Alegeti branzeturi care functioneaza cu topping-urile pe care le-ati ales si nu adaugati galeti din aceastea. Amintiti-va: doriti ca fiecare ingredient intr-o pizza sa completeze si sa consolideze aromele celorlalti. Daca totul este sufocat sub o patura de branza, nu se va intampla.  

Timpul de coacere trebuie sa fie perfect 

Aveti grija sa tratati problema cu rabdare. Stim ca miroase frumos si va grabiti dar nu luati pizza din cuptor pana cand nu este gata. Luati o respiratie adanca si asteptati. Daca scoateti prea repede pizza din cuptor, ar putea sa apara o crusta dura si o topire neregulata. Timpul este totul cand vine vorba de coacerea pizza. 

Chiar si odata ce pizza se indeparteaza din cuptor, asteptati. Tuturor ni s-a intamplat sa nu rezistam si sa ne ardem cu pizza proaspat scoasa din cuptor. Stii ca ai facut-o. Asteptati aproximativ doua minute pentru ca pizza sa se raceasca; apoi taiati o felie si bucurati-va. 

Incercati combinatii care merg si faceti experimente 

 

Crezi ca Gorgonzola, pere si sunca suna divin? Incearca. Iubesti combinatia de spanac si anghinare? incearca. Pizzas este pentru experimentare, deci distrati-va cu incercari diferite de combinatii de topping. Nu va simtiti blocati in aceeasi combinatie de mozzarella-pepperoni-marinara saptamana dupa saptamana. Asuma-ti-va un risc. E doar pizza.