Sacii utilizati pentru a mentine pizza fierbinte in timp ce sunt transportati sunt denumiti in mod obisnuit cutii sau pungi fierbinti. Hotbags sunt saci termici, de obicei facuti din vinil, nailon, care pastreaza pasiv caldura.  Alegerea materialului afecteaza costul, durabilitatea si condensarea. Invelisurile incalzite furnizeaza caldura suplimentara prin introducerea discurilor incalzite extern, a elementelor electrice de incalzire sau a peletilor incalziti prin inductie de unde magnetice generate electric. Inovatiile in design-ul sacilor de livrare au permis transportul fara utilizarea unei cutii fixe pentru livrarea pe bicicleta, cum ar fi un cadru dur, curele din spate si impermeabilizare. Aceste sisteme s-au dovedit a fi mai ieftine, mai eficiente si mai rapide de utilizat.

 

 Comenzi pizza Sector 2 - sfaturi utile

Cutiile moderne de pizza sunt fabricate din fibre de sticla ondulata. Panoul ondulat are o serie de avantaje pentru livrarea de pizza: este ieftin, reciclabil si de unica folosinta, este rigid, dar usor, absorbant, mentinand astfel scurgerea uleiului si a sucului, iar canalele de aer din carton au proprietati izolate excelente.

 

Istoria casei de pizza a inceput in Napoli in anii 1800, in care brutarii au pus pizza in recipiente metalice numite stufas: recipiente rotunde, ventilate de staniu sau cupru, cu rafturi care au tinut pizele in afara unul de celalalt. Incepand cu anii 1940, pizza a fost facuta  pe o baza rotunda de carton si acoperita cu o punga de hartie. Se crede ca Domino a dezvoltat o cutie patrata moderna la inceputul anilor 1960, dar nu a brevetat-o ​​niciodata. Proiectele de brevete pentru cutiile de pizza dateaza cel putin de la 1968. Inovatiile au inclus diverse configuratii de ventilare; suporturi incorporate pentru sosuri suplimentare; desene pentru reciclare mai usoara; si topuri perforate, astfel incat pliurile in forma de pana de carton pot fi utilizate ca placi.  Capacul cutiei este adesea sustinut de un trepied de plastic disponibil pe partea de sus cunoscut ca un economizor de pizza.

 

Dulapurile de pizza au o cantitate mare de placi din carton ondulat, individuale si in volum total produse in fiecare an, dar nu sunt acceptate de unele programe municipale de reciclare, deoarece cartonul este adesea inmuiat cu grasime, ceea ce le face nepotrivite pentru unele forme de reciclare. Astfel, cutiile pot fi aruncate in mod obisnuit cu deseurile menajere in depozitele de deseuri; o optiune de eliminare mai ecologica care a fost propusa este o forma de compostare pentru cutii de pizza. De asemenea, este posibila ruperea sectiunilor nesaturate, cum ar fi capacul si / sau fetele cutiei si reciclarea acestora.

 

 

In 1985, Carmela Vitale a obtinut un brevet pentru un scaun trepied din plastic cu trei picioare, care ar fi fost asezat in mijlocul cutiei. Vitale a numit dispozitivul sau un "pachet de economisire" si a folosit acest termen si ca titlu al brevetului sau, dar de atunci a fost redenumit "pizza saver" . Inca de atunci au fost inventate variante ale dispozitivului, cum ar fi o spatula de plastic de unica folosinta al carei maner sustine cutia; si un trepied din plastic cum ar fi cel fabricat de Vitalie, dar cu unul dintre picioarele ascutite ca un cutit, facand o taiere usoara a branzei si a painii.