Petrecerile de majorat sunt etape foarte importante in viata tuturor adolescentilor. Indiferent ca e vorba despre seri organizate acasa cu familia sau de seri intre prieteni petrecute in cluburi sau restaurante, petrecerile de majorat sunt amintiri placute. Pentru petreceri reusite veti avea nevoie de cateva sfaturi care provin din experienta noastra si pe care le vom oferi cu placere in randurile urmatoare. 

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa alegeti un loc potrivit pentru petreceri. Puteti opta si pentru organizarea unei petreceri mai informale. Locatia pe care o alegeti trebuie sa exprime veselie si buna dispozitie si sa fie amenajata corect. 

Trebuie sa se aleaga invitatiile, care pot sa fie scrise si trimise sau pot sa fie inmanate de catre sarbatorit. Va puteti folosi de mail. 

Pentru a realiza lista de invitatii va trebui sa alegeti cele mai apropiate rude, prietenii, colegi si neaparat acele persoane carora le place sa se distreze foarte mult. 

Alegerea si pregatirea unui meniu sau a unui bufet se face in functie de preferintele pe care le au invitatii, dar se va tine cont si de sugestiile din meniul restaurantului. Mancarea la petrecerile de majorat trebuie sa fie usoara, dar nu atat de usoara incat invitatilor sa le treaca pofta de distractie. 

Pentru ca petrecerea sa fie unica se va alege o tema interesanta, concursuri sau poate fi organizat si un bal mascat. Este esential ca invitatii sa se poata distra pentru ca petrecerea sa fie de neuitat. 

De asemenea este indicat ca inainte de a organiza o petrecere sa se ceara si parerea fiecarui invitat pentru preferintele muzicale in asa fel incat toti sa fie multumiti si sa profite de o seara extraordinara. Facand asta toti au posibilitatea de a asculta genuri muzicale diferite in asa fel incat petrecerea de majorat sa se transforem intr-un eveniment foarte bun. Ulterior se va alege si un tort adecvat ocaziei si se va tine cont de faptul ca trebuie sa fie multumiti atat tinerii cat si participantii mai in varsta.