Bucataria franceza are o istorie indelungata care se intinde pe mai multe secole incepand chiar din Evul Mediu, atunci cand era accesibila doar pentru o anumita patura sociala si anume aristocratia. Fiind influentata de diverse miscari sociale sau politice ale vremii si suferind transformari mari in timp, istoria franceza a ramas fidela branzei, vinului si sosurilor bazate pe smantana sau pe mustar si acestea sunt si azi adevarate simboluri ale elegantei si rafinamentului francez.

Ce mancam si bem in Napoli? Care e mancarea traditionala de aici? Pizza, pot sa spuna cei care au trecut cel putin o data prin Napoli. In prezent pizza e considerata cea mai la indemana gustare in momentul in care nu stim ce sa mancam si nu e nevoie decat sa luam telefonul si in cel mult jumatate de ora cineva aduce pizza. E clar ca initial nu a fost deloc asa. Chiar daca sunt dovezi ca grecii au preparat acum sute de ani un fel de pizza mare cu legume si mirodenii, pizza isi are originile tot din Italia.

Bucataria franceza are la baza principiul simplitatii, macarea este mai usoara si mai saraca in condimente si grasimi iar gatitul nu mai este la fel de laborios. Timpul de preparare pentru peste, fructe de mare, legume, vita sau pateuri s-a injumatatit pentru a pastra aromele cat mai naturale. De asemenea, sosurile grele care aveau la baza faina au fost inlocuite cu ierburi, suc de lamaie, unt dietetic sau otet. 

Dupa ce am vorbit despre tot ce face pizza in social media si despre cum este ea un foarte bun candidat pentru topul celor mai sociale categorii de branduri descoperim ca sunt foarte multe lucruri pe care nu le stiam despre pizza. Faptul ca e un catalizator pentru socializare stim deja. In momentul in care iesim in oras si ne invitam prietenii sa vedem un film sau cand avem pofta de ceva bun, pizza este acolo prezenta la datorie.

Pentru persoanele care au citit cartea Un an in Provence, faptul ca in Franta se mananca mult nu este un secret. Ziua incepe usor si mesele de pranz sunt adevarate ospete. In cazul in care doriti sa va inspirati din stilul de bon vivant al francezilor sunt si cateva reguli pe care ar trebui sa le respectati. 

Pizza este in mod sigur unul din cele mai populare feluri de mancare existent in lume, dar este si cel mai important din perspectiva de media marketing, fiind un catalizator pentru socializare. Acasa sau in oras adesea pizza este o cina fun cu familia si cu prietenii si e in egala masura una din mancarurile pe care le consumam des in momentul in care ne grabim, cand avem o viata sociala activa, cand suntem mobili si conectati la tot ce se afla in jurul nostru. Pizza poate sa fie cumparata ori gatita in casa si e usor de pregatit lasand loc la multa imaginate. 

Pizza este si va ramane unul din cele mai populare feluri de mancare din lume si conform specialistilor acest preparat este in topul preferintelor romanilor. Desi majoritatea am incercat mai multe sortimente ale acestui preparat si ii cunoastem substraturile sunt si cateva lucruri despre pizza pe care nu le cunoastem. Specialistii platformei de food ordering si-au propus sa combata cele mai des intalnite mituri in legatura cu acest preparat. 

Livrarea mancarii online la domiciliul clientului ori la birou este un concept care va veni in lumina tot mai des in prezent. Acest lucru se va datora faptului ca cei mai multi oameni au acces la internet tot timpul si nu e deloc greu sa foloseasca internetul pentru a afla despre restaurantele care livreaza mancare. 

Vom incerca sa va oferim informatii despre pizza in asa fel incat dupa ce le veti afla, fie veti deveni un fan inrait al acestui fel de mancare sau vi se va face foame si va veti comanda una. Pizza a devenit una din cele mai populare mancaruri din ultimii 20 de ani in Romania, si imaginea reprezentativa a mancarii fast food. Zilnic sunt consumate milioane de pizza, dar cat de des se opreste cineva sa intrebe de unde provine pizza. Voi stiti istoria pizzei?

Atunci cand comanzi mancare la domiciliu vei beneficia de mai multe avantaje si te vei bucura de timpul liber exact asa cum vrei. Avem tendinta de a avea o viata cat mai ocupata si cele cateva ore de relaxare si de odihna cu familia, petrecute seara, nu am vrea sa fie petrecute in bucatarie. Din aceasta nevoie de timp au aparut si serviciile de livrare la domiciliu care au inregistrat un succes remarcabil datorita tehnologiilor moderne. 

Denumirea de pizza provine de la un termen latin care a aparut in secolul IX si care insemna paine plata. Pizza a devenit in ultimii ani alimentul preferat al mai multor tari. Zeci de milioane de pizza sunt mancate zilnic, dar cat de des oamenii care consuma pizza vor sa afle si istoria ei?

Datorita serviciilor de livrari la domiciliu, fiecare persoana isi configureaza meniul asa cum vrea. Si in trecut se putea comanda mancare acasa dar prin telefon. Era posibil ca unele restaurante sa faca greseli pentru ca persoanele care preluau comanda nu intelegeau de fiecare data clar ce isi doreau clientii. 

Dupa ce ati stabilit data evenimentului, alegerea locatiei este urmatoarea etapa foarte importanta, indiferent ca este vorba despre planificarea nuntii sau a botezului. Decoratiunile, designul si florile pentru eveniment se aleg in functie de restaurant. Pentru nunti este bine sa incepeti cautarile cu cel putin 8 luni inainte de eveniment pentru a fi siguri ca aveti mai multe variante. 

Nasterea copilului este un eveniment fericit in viata cuplurilor. Imediat dupa ce aceasta s-a nascut, parintii vor sa ofere tot ce e mai bun. Botezul este primul eveniment important din viata copilului, dupa ce acesta s-a nascut. Desi copilul nu participa activ la aceste petreceri, amintirile inregistrate, atat video cat si foto, ii vor face placere intotdeauna in momentul in care va intelege ce a insemnat pentru invitati si pentru parinti. 

Daca apelati la servicii de livrare mancare meniul poate sa fie servit rapid cat timp restaurantul tau preferat ofera un serviciu de livrare mancare. Comanda de mancare online, de pe internet, are mai multe avantaje. Aruncand o privire de ansamblu veti gasi mai jos topul beneficiilor de care va puteti bucura pentru comenzile online.

Venirea pe lume a copiilor este o minune si o bucurie in orice familie si trebuie sarbatorita ca atare. Pentru reusita evenimentului, alegeti cu ajutorul unei echipe formate din profesionisti, care cu timpul au inteles ca atentia este dedicata in totalitate pentru organizarea evenimentelor. Botezul este prima petrecere data pentru copil si, ca orice petrecere, succesul sau depinde de modul de organizare. 

In prezent putem sa savuram mancarea preferata fara sa iesim din casa. De la preparatele traditionale la specialitatile asiatice sau italiene, tot ce trebuie sa facem pentru a lua o masa delicioasa este sa comandam la domiciliu. Aparitia conceptului ne permite sa economisim bani si timp.

Cateva specialitati culinare din Toulouse sunt cossoletul Toulousian, un preparat din carne de porc si fasole. Carnati aromatizati cu ierburi, supa de varza si carne de pui si desigur nelipsitul foie gras, considerat o mare delicatesa in aceasta regiune. 

Fiecare persoana are cate un restaurant preferat si unul unde nu s-ar mai intoarce niciodata. Fiecare dintre noi au standarde si au pareri. Dincolo de subiectivismul nostru, un restaurant de calitate ar trebui sa indeplineasca mai multe criterii obligatorii care sa treaca si proba timpului.

Cea mai cunoscuta bucatarie a lumii este bucataria frantuzeasca, care si-a castigat renumele de acum cateva sute de ani in special datorita micilor producatori care au oferit restaurantelor si magazinelor alimentele de calitate. Asa se face ca in Franta bucatarii au dus arta culinara la standarde emancipate si nemaiintalnite. 

Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume, dar principiile pe care se bazeaza sunt adoptate uneori gresit de straini. Specialistii au facut o lista cu greseli pe care italienii nu le-ar face niciodata in restaurante.

Nu beti cappuccino dupa amiaza sau dupa masa. Petru multi dintre noi este o alternativa la cafea. Nu si pentru italieni. Cappuccino se bea numai dimineata impreuna cu o gustare dulce iar cafeaua este cea care se consuma dupa masa. 

Sunt o serie de ingrediente specifice bucatariei franceze si noi le vom enumera mai jos.

Painea

Patiseria din Franta este cea mai recunoscuta patiserie a lumii si cuprinde de la clasicele si crocantele baguette pana la delicioasele croissante servite la micul dejun. Este pacat sa mergeti in Franta si sa nu incercati painea traditionala.

Bucataria franceza se caracterizeaza printr-o diversitate nemaipomenita, comparabila cu bucataria chinezeasca sau cu bucataria indiana. Elementul comun este seriozitatea cu care francezii privesc gatitul in orice regiune. Pentru francezi gatitul reprezinta o arta. Bucataria franceza se caracterizeaza printr-o mare diversitate ce poate fi comparata cu bucataria indiana sau cu bucataria chinezeasca.

Tehnicile de baza au nevoie de maiestrie deosebita dar si de o intelegere foarte buna a ingredientelor. Maestrul bucatar trebuie sa stie din ce regiune vin cele mai bune ingrediente si acest lucru este valabil pentru toate ingredientele. In cazul in care este un ingredient care merita a fi mancat si gatit, atunci in mod cert puteti sa spuneti ca exista un reprezentant special.

Simpla sau la cuptor, cu fructe ori cu un pahar de vin bun, aceasta branza moale este invelita intr-o crusta cu mucegai si este un deliciu apreciat de iubitorii de lactate fine din toata lumea. Invatati sa o utilizati la adevarata sa valoare si sa o cunsumati in mai multe variante. Branza Brie poate sa fie consumata si in restaurante.

Francezii sunt convinsi ca este o bautura potrivita pentru orice tip de mancare si pentru orice ocazie. Vinul se bea la masa dar foarte rar fara mancare. Un aperitiv este o bautura alcoolica slaba, se serveste dupa masa si apoi poate urma o bautura mai tare.

Aceasta relatie stransa dintre vin si mancare, justifica evolutia paralela a gastronomiei si a vinurilor. Faptul ca cea mai buna bucatarie franceza coexista in regiunile care au cel mai bun vin nu e o simpla coincidenta. In Bordeaux, Provence, Touraine, Burgundia, vinul se gaseste atat la felurile de mancare cat si in pahare.

Supa de ceapa este una dintre delicatesele pe care ni le ofera Franta. Este simplu de facut din numai 4 ingrediente si este un fel de mancare deosebit de savuros. Secretul supei de ceapa este unul singur: gatirea inceata. 

Inca de acum 50 de ani au inceput sa fie promovate beneficiile date de dieta mediteraneana asupra sanatatii. Cuvintele cheie sunt fructele, legumele si uleiul de masline extravirgin. Rezultatele sunt longevitatea, media de varsta fiind de 90 de ani, incidenta afectiunilor cardiovasculare foarte scazuta. Cei care au inventat acest stil de viata sunt locuitorii insulei Creta, dar stilul de viata este adoptat de locuitorii din jurul Marii Mediterane.

Datorita produselor usoare pe care le consuma frecvent, adeptii dietei sufera rar de afectiuni de inima si nu au foarte des probleme precum hipercolesteromia, comparativ cu tarile a caror dieta include in mod traditional grasimile saturate care cauzeaza afectiuni cardiace.

Meniul ar trebui sa fie original. In afara de designul care ar trebui sa fie original si produsele ar trebui sa se diferentieze de cele ale competitorilor. 

Meniul trebuie sa fie versatil. Asta inseamna ca niciun produs din meniu sa nu fie singular. Produsele din meniu trebuie sa aiba totodata si preturi corecte. Va trebui sa tineti cont de faptul ca preturile foarte mari pot sa alunge clientii.

Bucataria mediteraneana este sanatoasa, proaspata, vie, naturala, sunt patru caracteristici simple, dar sugestive ale bucatariei mediteraneene. Italia, Spania, Franta, Turcia, Grecia si Maroc, au fost tratate separat si sunt cele mai importante tari care alcatuiesc aceasta bucatarie gustoasa, care a devenit in ultimii 10-15 ani preferata multor romani. Dar sunt o gramada de alte state care au un aport important, in multe cazuri inedit, la clasificarea bucatariei mediteraneene. Bucataria mediterneana este legata geografic de apartenenta tarilor care o compun.

Pizza este una din cele mai populare preparate din ultimii 20 de ani. Sunt milioane de pizza consumate in fiecare zi. In cazul in care traiati cu impresia ca pizza a fost inventata de italieni, ar trebui sa stiti ca de fapt originile sale merg departe pana in perioada Antica. Babilonienii, egiptenii sau alte culturi antice din Estul Mijlociu mancau paine facuta din aluat necrescut cu ierburi.

Vinul este de departe o eticheta a bucatariei mediteraneene, in momentul in care vine vorba despre bauturi. Avand producatori de renume in Italia, Franta si Spania, zona medieraneana este una din cele mai importante regiuni in care se produce vin in lume. Nu trebuie sa uitam ca in aceste regiuni consumul de vin la masa este moderat, deci nu se consuma mai mult de doua pahare. Ca si produs derivat din fructe sau din struguri, sangria este o reteta populara ce nu se margineste doar la teritoriul Spaniei.

Ulteror urmeaza bauturile ce se obtin din fructe proaspete, cele pe baza de lapte, cafeaua si ceaiurile. Bauturile din anumite state au devenit foarte cunoscute in plan mondial.

Pizza cu ierburi proaspete. Tot ceea ce este atat de special la aceasta pizza sunt de fapt ierburile. Persoana care prepara o astfel de pizza stie ca aroma este tot ceea ce conteaza. Asadar, in unele delicateste ierburile sunt si in aluat, insa cei mai multi oameni prefera ca ele sa fie presarate pe pizza. In momentul in care este preparata se foloseste ulei de masline, iar pizza este coapta si capata si un gust deosebit.

Retetele specifice din bucataria mediteraneana sunt unele din cele mai apreciate in plan international deoarece sunt pline de savoare, sanatate si arome.

Principalele ingrediente utilizate in bucataria tarilor aflate in vecinatatea Marii Mediterane sunt legumele si fructele proaspete impreuna cu peste, orez, fructe de mare, fasole si paste. Ingredientul care nu lipseste din orice mancare este uleiul de masline ce se utilizeaza atat pentru dressinguri cat si pentru marinarea si gatirea legumelor si carnurilor in tigaie. Iaurtul si branza reprezinta de asemenea componente majore pentru preparatele mediternaeene si nu in ultimul rand si vinul este important pentru bucataria mediteraneana si completeaza o masa savuroasa.

Cuvantul pizza provine din latinescul picea care desemneaza o crusta arsa de foc. 

In vremuri indepartate pizza se vindea pe strada si era destinata in special populatiei mai sarace. 

In anul 1970 o felie normala de pizza avea 500 de calorii. Prin comparatie cu o felie normala de pizza care are in prezent 850 de calorii. 

Ce poate sa fie mai satios si mai rapid  decat o pizza cu un blat crocant si subtire si care are un topping de ingrediente proaspete. Probabil o salata, ar putea raspunde vegetarienii. Pentru noi o pizza este cel mai bun raspuns, dar gusturile sunt numeroase si mainile maestrului pizzar pot sa faca diferenta intre o pizza dezastruoasa si una spectaculoasa.

Chiar daca nu se intampla de foarte multe ori sa avem pofta de pizza, in momentul in care se intampla, unele persoane prefera sa faca pizza perfecta acasa asta deoarece li s-a intamplat de cateva ori sa fie dezamagiti de pizza din comert. Noi va propunem o reteta pentru blatul de pizza.

In mod absolut surprinzator consumul saptamanal de pizza va reduce riscul de a face cancer esofiagian. 

Ati autiz vreodata despre pizza cu fructe? Aceasta nu numai ca este un preparat popular, insa este si mult mai sanatoasa comparativ cu pizza clasica. In plus aceasta vine la pachet cu mai multe toppinguri de fructe. 

Alte vremuri, alt mod de a concepe un restaurant. Totul s-a schimbat in ceea ce priveste mancarea odata cu debutul erei consumerismului si totul inseamna nu doar modul in care se gateste intr-un restaurant.

Traditia face legatura dintre trecut si viitor. O intuitie de geniu este aceea de a tine in meniu toate felurile de mancare traditionale si de a deschide in acelasi timp si un repertoriu spre modernitate. Piciorusele de broasca, puiul cu foie gras, sunt feluri care nu pot fi eliminate niciodata, dar care nu mai sunt suficiente pentru mediul contemporan. Bucatarii sunt acum preocupati de modernizarea modului de a gati. Aceasta preocupare este un exemplu pe care il oferim generatiilor tinere.

Pizza este un preparat hranitor si gustos, perfect pentru orice ocazie speciala. Sunt si cateva secrete care ne ajuta sa facem o pizza delicioasa acasa.

Pentru a obtine un aluat mai elastic este recomandat sa puneti ulei de masline in faina. Framantati bine totul si transferati aluatul pe o suprafata de lucru curata si framantati pana cand nu mai este lipicios. 

Termenul fine dining este tot mai folosit in peisajul culinar Bucurestean mai ales atunci cand discutam despre restaurante cu pretentii si cu preturi pe masura. 

Sunt mai multe comentarii si intrebari pe aceasta tema inclusiv pe Facebook si de aceea vrem sa clarificam la ce se refera fine dining si cum putem clasifica o locatie ca apartinand acestei categorii. 

Putine mancaruri sunt in prezent mai faimoase si mai apreciate in toata lumea. Fiind considerata in prezent un tip de fast food din cauza popularizarii ei in SUA si a asocierii ei cu dietele mai putin sanatoase, pizza traditionala e o mancare autentica. Italienii iau pizza foarte in serios si au reguli stricte legate de pregatirea sa care tin de istoria acestui preparat extrem de tentant. Vom vedea deci si care este povestea sa.

Moliere spunea: “ Trebuie a mancam pentru a trai, nu sa traim pentru a manca!” Iar noi va intrebam cum e de fapt? Iata o intrebare care a instigat in timp la gandire si la constientizare. Noi am spune ca mancam pentru a trai dar mancarea buna este in acelasi timp si o mare placere a vietii. Mancarea nu este doar hrana si nu e doar un mijloc prin care ne pastram in viata si ne mentinem corpul sanatos. Manacarea a devenit in timp poezie, arta, mijloc de frumos si de seductie. 

Cel mai cunoscut si cel mai apreciat tip de pizza existent in Italia este clasica pizza Margherita. In ceea ce priveste originea sa relativ simpla, circula o poveste veche: ea este creata in anul 189 de catre Raffaele Esposito. Atunci cand cuplul regal a vizitat Napoli, el ar fi creat si o pizza inspirata din culorile de pe steagul italian – rosu (rosii), alb (mozzarella) si verde (busuioc). Iar reginei Margherita i-a placut mancarea atat de mult incat pizza a luat numele sau.

Bucataria frantuzeasca este considerata un punct de referinta pentru arta culinara si este mentionata de foarte multe ori drept haute cuisine, mai exact bucatarie la nivel inalt. 

Arta culinara din Franta si-a luat identitatea la curtea regilor francezi, in special la inceput de secol XVI, in perioada Chaterinei de Medici, si a fost perfectionata de Auguste Escoffer, care a fost considerat parintele bucatariei franceze. 

Pizza este si va ramane una din mancarurile pregerate pe car ele consuma oamenii din toata lumea.  Este delicioasa si accesibila si usor de preparat chiar si acasa. Pizza este in mod sigur o delicatesa de la care ne abtinem cu greu in special in momentul in care suntem la dieta. Pe langa faptul ca este buna la gust dar nu este foarte buna in diete, ce mai stim in plus despre pizza?

Aveti de organizat botezul bebelusului, prima petrecere a celui mic? Va recomandam sa tineti cont de o serie de sfaturi utile inainte de a incepe sa trecem la fapte. Alegeti locuri cat mai prietenoase pentru copii, fiti organizati si informati si nu omiteti sa luati in calcul si tipul de petrecere pe care vreti sa il puneti in scena. 

V-ati intrebat cine este de fapt inventatorul pizzei? Poate ca este cel mai popular preparat din lume, insa pizza nu are un inventator care sa fi brevetat acest produs. In schimb, stim cu totii ca a existat inca de pe vremea Greciei Antice. Multe persoane pot sa spuna ca pizza a aparut in Italia, ca numele suna a ceva italian, dar preparatul dateaza din antichitate.

De multe ori, informalitatea petrecerii de botez face ca meniul sa fie mult mai relaxat, mai variat decat la nunti si servit sub o forma lipsita de incorsetare precum bufetul suedez. Atunci cand optati pentru varianta aceasta neprotocolara va recomandam sa va asigurati ca zona in care va fi amplasata mancarea este suficient de larga pentru a evita formarea cozilor neplacute, dar si ca respectivul restaurant va avea capacitatea de a suplimenta aceste feluri de mancare daca au succes si daca se epuizeaza rapid. 

Pentru ca originea preparatului le apartine, nu este de mirare ca toti italienii stiu cum se asorteaza o pizza. Spre mirarea multora carnea si sosurile nu se numara printre primele optiuni. Noi va recomandam sa comandati o pizza acasa realizata dupa cele mai bune tehnici.

In cazul in care sunteti in cautarea unei locatii pentru petrecere, trebuie sa tineti cont de faptul ca sunt numeroase aspecte pe care va trebui sa le luati in calcul, in afara de caile de acces, meniuri si locatia. 

Orice eveniment, indiferent ca este vorba de petreceri corporate, botezuri sau nunti, presupune strangerea unui numar mare pe persoane, care trebuie sa se simta bine intr-un singur loc. Fiecare persoana trebuie sa stie ce se intampla acolo, sa auda muzica si discursurile si toate celalte discutii cu interes general in conditii optime. 

Ce ingrediente va vin in minte atunci cand va ganditi la pizza? Un blat pufos si moale sau unul subtire si crocant, branza care se intinde fasii si sos picant sau dulce? Aceasta e baza. Ceea ce face ca pizza sa difere de alta tine de toppinguri si unele din ele sunt mai populare decat celelalte.

In afara de emotie si de bucuria care insotesc botezul, atentia pe care o acorda organizatorii botezului este foarte importanta. Dupa ce copilul se naste, parintii incep sa se gandeasca si la botez si de foarte multe ori se intampla sa nu stie de unde sa inceapa. Ne-am gandit ca sunt binevenite si cateva sfaturi pentru petreceri reusite de botez.

Pentru a obtine o pizza  foarte buna si sanatoasa sunt cateva trucuri de care este bine sa tinem cont.

Faptul ca pizza are mai multe ingrediente nu inseamna ca nu este la fel de sanatoasa ori ca are multe calorii. Secretul sta in alegerea ingredientelor in asa fel incat combinatia sa fie usoara. Rucola, frunzele se spanac, broccoli sau avocado, puiul la tava si jambonul sau mirodeniile moderat de puternice cum ar fi piperul negru sunt optiuni sigure pentru o pizza sanatoasa.

V-am pregatit un articol despre care speram sa fie de un real ajutor tuturor celor care doriti sa organizati o nunta sau un botez. Primul pas ce trebuie facut este sa alegeti restaurantul pentru ca uneori chiar si data nuntii poate sa fie influentata de aceasta alegere.

In cazul in care nu apelati la un wedding planner care sa va ajute, trebuie sa vizitati si sa analizati cat mai multe optiuni oferite de cat mai multe locatii. 

Pizza preparata in casa are nevoie de cateva ingrediente de calitate: aluatul, sosul, branza si unele toppinguri. Sunt si cateva recomandari de la bucatari pentru a se putea prepara o pizza gustoasa acasa.

Bucataria pledeaza de fiecare data pentru un aluat crocant, pizza cu blat subtire, insa exista si o limita despre cat de subtire ar trebui sa fie blatul. In cazul in care aluatul este foarte intins devine foarte subtire si crusta nu va fi suficient de puternica pentru a sprijini sosul, toppingul si branza.

Suntem fani pizza. Suntem fani ai cascavalului la cuptor care se intinde cand luati felia de pe farfurie.  Multi dintre noi adoram mirosul de busuioc si sunca devenita frageda la cuptor. Si de aceea ajungem sa invatam sa facem pizza acasa pentru a o prepara exact asa cum vrem. 

Petrecerile de majorat sunt etape foarte importante in viata tuturor adolescentilor. Indiferent ca e vorba despre seri organizate acasa cu familia sau de seri intre prieteni petrecute in cluburi sau restaurante, petrecerile de majorat sunt amintiri placute. Pentru petreceri reusite veti avea nevoie de cateva sfaturi care provin din experienta noastra si pe care le vom oferi cu placere in randurile urmatoare. 

Ceea ce este cel mai interesant la pizza facuta in casa este ca puteti sa va jucati. Puteti combina gusturile, aromele, culorile. Nimic nu este batut in cuie si nu va obliga nimeni sa alegeti pizza cu pui, masline si ceapa. Puteti sa faceti orice va trece prin minte: ceapa, frunze de salvie, parmesan, seminte de pin, rosii si gorgonzola uscate la soare, masline, ansoa, capere, etc. Nicio combinatie nu este interzisa. 

 Ingredientele pentru blat de pizza sunt 200 g faina alba, un sfert de cub de drojdie, 2 linguri de ulei de masline, o jumatate de lingurita de zahar, sare si 100 ml apa calduta.

Pentru topping veti avea nevoie de 80 g de mozzarella, 50 g branza cu mucegai, 50 g cascaval afumat, 40 g parmezan ras, sare si piper si optional capere.

Gustarile sunt preparate culinare care se servesc fie ca mici aperitive, fie ca prima etapa a meniurilor in cadrul unor mese principale ori servite intre mesele principale. 

Gustarile trebuie sa fie prezentate cu fantezie si originalitate, in vesela speciala si corespunzatoare fiecarui sortiment.

Cea mai sanatoasa pizza din lume are un echilibru nutritional perfect si ofera o treime din necesarul zilnic de minerale si vitamine. Cel putin asta ne asigura cel care o face si noi ne intrebam daca imposibilul a fost atins.

Din ce in ce mai des fidelizarea angajatilor are loc prin organizarea unor petreceri cu firma. Indiferent ca este vorba despre o petrecere de Paste sau de sfarsit de an ori pur si simplu o petrecere prin care se incheaga mai bine relatiile intre angajati su sunt fidelizati angajatii trebuie sa pregatiti foate bine participantii pentru ca acestia sa ramana cu cea mai buna impresie. 

Evident ca toti au vrut sa stie ce gust are cea mai buna pizza din lume si creatorul ei a raspuns la toate intrebarile ascultatorilor pe un post de radio britanic. Mike Lean spune ca pizza a fost gustata de 100 de voluntari care au declarat ca este la feld e buna sau chiar mai buna decat produsele congelate existente pe piata. 

Organizarea unui asemenea eveniment inseamna o planificare stricta, talent si pasiune. Pentru ca planificarea sa reuseasca, trebuie ca organizatorul sa fie punctual si atent la detalii. Pentru a organiza o petrecere de firma perfecta va trebui sa aveti in vedere mai multe etape, in asa fel incat desfasurarea unui asemenea eveniment sa fie de succes. Pentru petreceri de orice fel cel mai bine este sa apelati la servicii de livrare mancare.

Poate fi foarte tentant sa comandati mancare din restaurante si de la serviciile de livrare mancare de langa voi. Aceste servicii de livrare mancare au o mare varietate de produse care pot sa livreze la usa voastra. Oamenii adora ideea de a putea sa comandati mancare online.

Comparativ cu alte evenimente, intalnirile corporate urmeaza alte reguli in legatura cu organizarea. Aceste evenimente tin cont de cultura organizationala a companiei. Prin urmare o prima regula de organizare a unui eveniment pentru firma este sa aflati cat mai multe detalii cu privire la compania pentru care se va organiza evenimentul. Nu uitati de serviciile de livrare mancare la domiciliu.

In ultima vreme oamenii sunt tot mai preocupati de problemele de sanatate care vin la pachet cu produsele alimentare consumate. Acesta este de fapt un lucru bun, acela ca oamenii sunt din ce in ce mai interesati sa se conserve si sa se mentina in forma. Sunt inca multe persoane care considera ca serviciile de livrare mancare ofera produse care nu sunt sanatoase.

Sunt foarte multe povesti incredibile in legatura cu petrecerile nereusite incat ne-am decis sa scriem un mic ghid pentru cei care fac petreceri corporate. Pentru aceste companii sunt foarte multe solutii si agenti dar inainte de a va decide cu cine lucrati va trebui sa stiti o serie de lucuri de baza. Pentru o astfel de petrecere veti avea cu siguranta nevoie de livrare mancare.

Sistemele de livrare mancare sunt de doua feluri in general. Cele care livreaza in functie de un program stabilit si trimit preparatele in fiecare zi, saptamana sau in functie de ceea ce ati stabilit in contract si cel de al doilea tip de livrari care este orientate spre preferintele individuale si unde fiecare persoana poate selecta ce vrea sa manance cand doreste si oriunde vrea.

Ce ati mancat azi la pranz? Iar v-ati petrecut pauza de pranz la calculator si v-ati potolit foamea cu un sandwich sau un baton de ciocolata? Daca da, aflati ca nu sunteti singurii care fac asta. Un numar mare de persoane care lucreaza in birouri, din lipsa de timp ori din comoditate, aleg sa manance in fata calculatorului. Noi va recomandam sa apelati la servicii de livrare mancare la domiciliu.

Livrarea produselor alimentare din restaurante va poate scapa de stresul de a lua cina. Daca nu aveti dispozitia necesara pentru a iesi din casa si pentru a merge la restaurant in oras, cea mai buna solutie este sa faceti in asa fel incat mancarea sa ajunga la voi. Serviciile de livrare mancare va ofera un numar mare de avantaje atat pentru clienti cat si pentru restaurante.

Cum va petreceti pauza de masa? Mancati repede un sandwich in fata claculatorului sau privnd telefonul mobil? Comportamentul din timpul pranzului poate sa fie o  provocare pentru viata sociala si pentru sanatate. 

Atunci cand deadline-urile sunt apasatoare si rezultatele depind si de alti colegi, apar situatii conflictuale in echipa. Acestea se pot rezolva usor in pauzele de masa, cand puteti sa invitati un coleg pentru a discuta intr-un cadru informal. Relatiile devin mai umane si colaborarile se imbunatatesc. 

In timp ce o seara normala in oras implica mancare la fel de normala sunt si unele situatii in care avem nevoie de produse speciale care se pot gasi numai in restaurantele care ofera fine dining. Daca ati fost mereu ezitanti in a comanda mancare de la un astfel de restaurant din oras, este timpul sa invatat mai multe despre ceea ce trebuie sa asteptati de la experientele fine dining. Puteti sa comandati mancare si acasa si veti beneficia de aceleasi produse interesante.

Probabil cu totii lucram in unele zile mai mult decat in altele si uitam in general sa ne alimentam in mod corespunzator sau sarim mesele si mancam ceva in fuga intre activitati. Pauzele la locul de munca sunt binevenite oricui indiferent ca vorbim despre pauze de 5 minute sau despre pauze de 30 de minute. Sunt mai multe tipuri de pauze si, in functie de lungime si de politicile angajatorului, pauza poate sa fie platita sau nu. 

Serviciile de livrare mancare pot sa fie foarte avantajoase in special atunci cand aveti un program foarte incarcat. Va poate permite sa salvati timp si de asemenea sa va concentrati mai mult pe lucrurile importante. Daca sunteti o persoana foarte ocupata care nu are timp sa gateasca atunci puteti sa profitati de avantajele pe care serviciile de livrare mancare la domiciliu le ofera.  Cu doar un telefon aveti posibilitatea de a primi mancarea direct la birou sau acasa.

Atunci cand mergem in pauza de masa, o facem in general in jurul automatului de cafea alaturi de ceilalti colegi sau in sala de mese discutand despre problemele de la serviciu. Aceasta ora libera este oferita in ideea de a rupe cercul vicios. In loc sa va cresteti nivelull de stres mancand rapid produse pline de sare, lipide si cu o valoare calorica mare, mai bine urmati sfaturile de mai jos.  Comandati mancare la birou, pentru a putea  alege ceea ce vreti si ceea ce considerati ca este sanatos.

Sunt mai multi oameni carora nu le place sa gateasca dupa un program lung de munca. Aceste persoane dezvolta nevoia de a comanda mancare din restaruante dar uneori si acest lucru poate sa fie incomod. De exemplu este nevoie sa dati telefoane si sa verificati daca un restaurant livreaza sau nu in zona in care va aflati si apoi sa spuneti numele produselor si sa explicati locatia exacta.

Comanda online a produselor alimentare gatite este in prezent una din cele mai intelepte alegeri. In cazul in care inca mai aveti dubii in legatura cu serviciile de livrare mancare acasa, acest articol va prezinta cateva dintre avantajele acestor servicii. 

Datorita ritmului vietii care a devenit din ce in ce mai agitat, folosirea serviciilor de livrare mancare acasa este tot mai frecventa in special pentru persoanele cu program prelungit. 

Serviciile de livrare pizza in care restaurantele si pizzeriile livreaza pizza unui client pe baza unei adrese pe care acesta o ofera. Pizza este foarte populara in mai multe state si este vazuta ca o optiune de mancare foarte savuroasa. Multe persoane pot sa opteze pentru preparate fast food din mia multe motive: nu au timp sa gateasca, pot sa fie prea obosite si vor ceva rapid si delicios fara sa faca foarte multe.

Serviciile de livrare pizza sunt un mod grozav de a primi pizza fierbinte si proaspata, livrata direct la usa. Dupa ce a crescut popularitatea acestui fel de mancare, s-au dezvoltat si serviciile de livrare si acum exista mai multe ca oricand. Care sunt avantajele si dezavantajele folosirii serviciilor de livrare pizza?

Sunt numeroase avanataje pentru a utiliza un serviciu de livrare pizza. In primul rand, este mai convenabil si in aceste vremuri in care oamenii au tot mai putin timp liber, comoditatea reprezinta totul. Comandand in acest mod veti fi scutiti de chinul de a gati si veti primi o pizza calda, chiar la usa, in doar cateva minute. Nu va fi nevoie sa pierdeti timpul asteptand intr-o pzzerie. Trebuie doar sa sunati si sa comandati pizza preferata, sa va asezati comod si sa asteptati ca serviciul de livrare sa va aduca pizza.

Atunci cand comandati pizza aveti posibilitatea de a face comenzile telefonic sau de a comanda online. Ambele optiuni sunt la fel de convenabile si se bazeaza pe situatia in care va aflati. Uneori daca vreti sa comandati online sunt si oferte de care puteti sa profitati si la care in mod normal nu veti avea acces.

Livrarea mancarii online la domiciliu sau la birou este un concept care vine tot mai des in lumina in zilele noastre. Acest lucru se datoreaza faptului ca cei mai multi oameni au acces la internet tot timpul si nu este foarte dificil sa foloseasca internetul pentru a afla despre restaurantele care livreaza mancarea. Ritmul rapid in care traim si timpul comprimat sunt alti factori care alimenteaza ideea de a ne comanda mancare online, la care mai adaugam lipsa de inspiratie sau musafirii surpriza atunci cand frigiderul este gol. 

Sunt numeroase avantaje ale serviciilor de pizza delivery. In primul rand este foarte convenabil sa comandati pizza. Comenzile de pizza va ajuta sa primiti o pizza proaspata si calda distribuita in cateva minute. Nu este nevoie sa pierdeti foarte mult timp pentru a astepta pizza in restaurante.

Locuitorii saraci din Napoli nu aveau decat faina, ulei de masline, branza, slanina si ierburi aromate cu care sa isi hraneasca familiile si au adaugat si rosiile la aluatul pe care il faceau, creand prima pizza simpla asa cum o stim si noi azi. 

Pizza e un aliment care se mananca preponderent cu mana. In Napoli, Italia, acest fel de mancare este foarte popular la saraci mai ales pentru ca este foarte ieftin de preparat, satios si gustos. Probabil din cauza faptului ca pizza era atat de indragita de locuitorii saraci, marginea pizzei e mai groasa decat centrul sau. Oamenii saraci desi aveau mainile murdare puteau tine o felie de pizza in mana si o puteau manca fara sa afecteze partea pe care o consumau, iar la sfarsit marginea era aruncata. 

Internetul joaca un rol important in viata noastra pentru ca in fiecare zi ne petrecem tot mai mult timp online pentru motive personale si profesionale. preferam sa cumparam medicamente, carti, electronice si mai multe alte produse. Cei mai multi dintre noi folosim internetul pentru comenzile online de pizza pentru ca este mult mai convenabil si mult mai usor.

Comanda online a produselor alimentare care sunt gatite in prezent este una din cele mai intelepte alegeri mai ales in cazul in care aveti dubii cu privire la serviciile de livrare mancare acasa. Noi va prezentam avantajele acestor servicii. Din cauza ca ritmul vietii e tot mai agitat, utilizarea serviciilor de livrare mancare la domiciliu este din ce in ce mai frecventa mai ales pentru persoanele care au un program prelungit la locul de munca.

Secretul unui restaurant pentru a avea succes pe termen lung este sa ofere clientilor servicii de calitate la toate vizitele. Cu poate sa faca un patron manager de restaurant pentru a isi fideliza clientii. Va prezentam cateva trucuri in acest sens. Indiferent cat de ocupati sunteti va recomandam sa va rezervati cateva clipe pentru a vorbi cu cei care va intra in restaurant.

Indiferent pe cine intrebam de unde consideram ca provine pizza primim acelasi raspuns, mai exact din Italia. Istoria acestui preparat e mult mai indepartata decat mare. Inca din antichitate romanii, egiptenii si grecii gateau ceva similar cu pizza. Pentru a ajunge la forma cunoscuta pizza strabate un drum lung. In secolul XVI oamenii saraci din Napoli au gasit un mod accesibil prin care sa se hraneasca folosind un preparat ce rezulta din aluatul preparat din faina, ulei de masline, ierburi si rosii. Asa a aparut de altfel si prima pizza. 

Pentru a obtine succesul dorit cu un restaurant recomandarea noastra este sa urmati pasii de mai jos.

Aplicati principiul “Clientul nostru, stapanul nostru”. Oricat de eficient ati conduce un restaurant este inevitabil sa primiti reclamatii. Daca un clienti este nemultumit ascultati reclamatiile cu atentie pasurile si ocupati-va imediat de neregulile semnalate. Indiferent daca au sau nu motive sa se planga tineti minte o regula de baza, clientul are mereu dreptate si este important sa fie tratat cu seriozitate. Asa transmiteti faptul ca feedbackul este important.

Putem comanda online mancare gatita in ambalaje de unica folosinta. Suntem o firma din Bucuresti care se ocupa cu pizza delivery la birou si oriunde in alte parti si puteti sa puneti mancarea direct in frigider. 

E foarte simplu sa comandati mancare cu doar cateva clickuri sau sunand la unul din numerele de pe site. Mancarea gatita de bucatarii nostri are un gust identic cu cel pe care il intalniti in general doar la mama acasa. Serviciul de livrare va asteapta cu cele mai proaspete produse si, de fiecare data, avem si ceva dulce inclus. Mancarea nu va mai fi o problema si va oferim si cele mai eficiente servicii de livrare. Produsele culinare au o calitate ridicata la cele mai inalte standarde pentru ca vrem sa va oferim o masa copioasa astfel incat sa deveniti si unul din fanii serviciului de livrare mancare. 

Domeniul restaurantelor a devenit in ultima vreme tot mai dinamic. Majoritatea restaurantelor si cafenelelor doresc sa se alinieze la un standard european, oferind servicii cu un grad mare ce calitate. Studiile intreprinse de renumite universitati europene si americane, avand subiect central consumatorul, au oferit mai multe rezultate si perspective pentru managerii de restaurante.

Se spune ca pizza are originea in tara unde este faimoasa si ca in realitate primele semne despre pizza au aparut in Grecia Antica. Se pare ca grecii sunt cei care pregateau o paine mare, rotunda si plata pe care puneau ulei, ierburi si condimente iar ca si fapt inedit rosiile nu sunt inca descoperite atunci cand a fost inventata pizza si nu facea parte din reteta. Dupa o vreme aceasta paine rotunda si plata a ajuns pana in Italia. Incepand cu secolul XVIII pizza a inceput sa fie vanduta pe strada si in piata.

Comanda online a produselor alimentare gatite e in prezent una din cele mai bune alegeri. In cazul in care inca mai aveti dubii cu privire la serviciile de livrare mancare acasa, acest articol va va prezenta toate avantajele pe care le au aceste servicii. Din cauza unui ritm de viata foarte agitat utilizarea serviciilor de livrare mancare la domiciliu e tot mai frecventa mai ales in cazul persoanelor care au un program prelungit la munca.